Ambassadbränder, Muhammed och allmänt kaos

Det var värst vad det brinner!

Härom dagen brann detVallhamra torg och nu brinner danska flaggor och igår var det dags för danska ambasaden i Damaskus. Till råga på allt ligger den i samma byggnad som den svenska, så den strök med den också.
När de ändå var i farten tog de och satte eld på den norska ambassaden också.

Men det blir ju så... När man eldar nått. Det är så fascinerande med eld att man slänger i lite annat också. En pappersbit, kanske några pinnar...
Kan man verkligen klandra de där muslimerna i syrien för att de brände ner norska ambasaden? Det är ju så kul att elda! (Pyromanvarning på mig nu)

En sak som är viktig är att komma ihåg är att inte dra alla över en kam. (Behöver man kamma sig om man har slöja eller burka?). När Bin Laden och hans homies bombar runt i världen brukar alla muslimer få ta skit för det. Folk tror att stackars Achmed stödjer dem till fullo, han som bara säljer pizza i Tidaholm och inte alls har något intresse av att Londons tunnelbanesystem sprängs.
Samma sak är det nu. Man ska inte tro att alla muslimer springer runt och bränner flaggor. Jag måste tänka lite för att inse att det faktiskt bara är en liten, liten skara muslimer som utövar den hobbyn. Media har även inflytande på mig, och de får oss att tro att alla muslimer är elakingar. Alla har de ett bälte av dynamit runt magen, och gör man inte som de säger så spränger de sig själva i luften, skrikandes "ALLAH EK BAHR!" (En mening jag inte kan stava).

Enligt muslimsk tro får man inte avbilda Muhammed. Danmark är ett kristet land. Därför tycker iallafall jag att det är lite konstigt att ett helt annat land långt bort, som har en annan religion, blir arga för att danskarna bryter mot en muslimsk regel.

Jag föreslår att vi allesammans kollar upp diverse muslimer i lite olika länder. Vi kollar upp dem och deras tidningar. Så fort vi hittar något som bryter mot kristendomens regler, så kollar vi upp i vilket land regeln brutits, och sedan spränger vi det landets ambasad i luften. Det tycker jag är rättvist. Det är ju på deras egna villkor. Öga för öga, som de säger i vissa religioner och i USA.

Om vi i ett kristet land plötsligt inte får bryta mot de regler som följs i de muslimska länderna, så borde inte muslimerna få bryta mot kristna regler även om de befinner sig i sina hemländer. I Sverige och Danmark gäller danska och svenska regler. Dessutom gäller väl danska regler inom ambasadens område, om jag inte minns fel.

Polygami (månggifte) får väl inte jättestort stöd i kristendomen. Om vi, i tillexempel en syrisk tidning, hittar nån artikel som ens berör polygami, så jämnar vi varenda syrisk ambasad med marken.

Who's with me?

Kommentarer:
Han på bilderna... skrev:

Jag är med!!!

Riktigt bra skrivet! Med mycket humor och glimten i ögat men samtidigt med 100 % koll på ämnet...

Än en gång gläds man över att läsa Albins blogg.
Keep up the good work!
Och du, köp en brandsläckare, det är säkert någon vilsen och humorbefriad fundamentalist som ogillar det du skrivit...

Puss på skinkan!

2006-02-05 @ 18:51:27
jessica skrev:

klockrent albin! håller med precis. Det är något i resonemanget som inte stämmer. Var tog självreflektionen vägen?

2006-02-06 @ 16:52:51
Hilda skrev:

Allahu akbar?

2006-02-11 @ 14:34:40
URL: http://victimedelamode.webblogg.se

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits