Efter en vecka på teatern

"Hon bara pussade mig, min mamma…." säger Ove Wolf i rollen som Laszlo och ljuset släcks.
En väldigt fin replik.
Pjäsen "The Mental States of Gothenburg" har precis spelats för sista gången. Under tiden har Johan målat golvet i replokalen samtidigt som jag ligger och tar en power-nap i soffan som står längst bak i rummet.

Åsa, Lisa N. och jag har fixat iordning borden, stolarna och maten. Några minuter efter föreställningens slut kommer skådespelarna indroppande på Andra Stället och det äts, drick och pratas. Teaterchefen håller tal. Regissören håller tal. Alla tackar varandra. Jag sitter med och njuter av stämningen.
Jag har bara praktiserat på teatern i två veckor. Suttit på kontoret, men skådisarna vet vem jag är och det känns som att Ramtin och jag har blivit jättebra polare på en vecka. Nu ska han och många av de andra skådespelarna iväg på andra jobb över hela Sverige och de lämnar succéföreställningen bakom sig.

Det har bara varit positiva recensioner. En dålig i DN, men ett tag senare kom en jättebra i samma tidning och då kändes det som att pjäsen fick upprättelse. Det har varit över 90% beläggning. Sista veckorna ringde folk hela tiden och ville ha biljetter, men de sattes på kölistor och kunde kanske få biljett om de var på plats och någon lämnade återbud. Själv har jag sett föreställningen två gånger. Den var otroligt bra.

Efter festen åker allihopa till stan i taxi. Jag får följa med. Det är fredag, och jag kommer hem vid halv fem på morgonen. Men då är det ju egentligen lördag. Redan på måndagen är det kollationering. Alla som är inblandade i nästa uppsättning samlas. Jag med. Efter två veckor på kontoret börjar jag på riktigt.
Runt bordet sitter skådespelarna, scenografen, regissören, manusförfattaren, tjejerna på kontoret, fighting-instruktören, tekniker, ljussättare och jag. Jag är regiassistent och skådespelare. På riktigt. På Göteborgs tredje största teater.
Alla presenterar sig själva, vi läser igenom manuset. Regissören läser scenanvisningarna och vi skådespelare läser våra repliker. Efteråt visar scenografen sin modell över hur scenografin ska se ut. Eftersom hon också är kostymör visar hon skisser på kläderna vi ska ha på oss.

Vi börjar repa dagen efter och repar till fredagen. Det var igår. Det har varit en underbar vecka.
Det är kul och det är på riktigt.

Kommentarer:
Anonym skrev:

själv tyckte jag inte så mycket om pjäsen...inte alla spelade bra,tjejerna spelade över på några ställen.Den var för lång,lite tråkig och sedan blev den väldigt svår att kolla på,väldigt hård liksom,slutet till exempel-man fick till och med ont i huvudet.
Men jag e glad över att du trivs med ditt nya jobb..och det var mycket intressant att läsa hur det går till när man får ett nytt uppdrag på teater...kul,vill också vara skådis!:)

2006-12-10 @ 20:08:07
Krish skrev:

låter ju helbra det här olan
undrar bara vilak arbetsuppgifter "tjejerna på kontoret" har.sitter de där som utyllnad:S

2006-12-11 @ 14:46:03
Anonym skrev:

kul att du gillar oss på jobbet...
Lisa N

2006-12-18 @ 21:52:13
jessica skrev:

oerhört snygg bakgrund. Finns som julklappspapper?

2006-12-20 @ 13:35:16

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits