Vinterkräksjukan(?)

Igår var en mycket märklig dag.

Jag vaknade på morgonen. Väldigt trött. Jag orkade till slut släpa mig upp ur sängen.
På mitt skrivbord låg en godispåse. Trevligt. Jag tog en godisnapp. Sedan gick jag in i badrummet för att göra mig iordning. Då fick jag jätteont i magen. Smärtan var smått outhärdlig, men gick över efter ett tag.

När det var dags för frukost åt jag ett knäckebröd med randig kaviar. Det var allt jag orkade. Jag brukar alltid få i mig minst tre mackor på morgonen, men inte denna dag.
Jag åkte till skolan och kände mig lite hängig. Maskören Lars Carlsson var på besök hos oss igen. Han tipsade om lite sminkningar man kunde göra på oss till pjäsen.
Jag satt och tittade på och kände mig halvt död.
Jag var trött och någon ond kraft drog mig ner mot golvet. Jag kunde inte sitta rakt upp. Jag hade bestämt mig för att åka hem, men jag ville ju inte missa var Lars skulle hitta på.
Det har blivit en slags tradition, att varje gång jag träffar Lars, så måste vi ta en gay-bild. Gårdagens gaybild blev så här:
Jag och Lars
Jag känner mig rejält risig och Lars visar medkänsla.

Claes (vår teaterlärare) ville att vi skulle ha scenkläderna på oss när Lars sminkade oss, men efter timmen med Lars fick jag gå hem, så jag bytte om och sa hejdå. När jag stod vid skåpet kom Daniel Viklund (medialärare) fram till mig och pratade lite... När han nästan hade pratat klart tittade jag konstigt på honom och sa "Nu mår jag inte bra". Jag kände att det kanske snart var dags att spy. Vi pratadade någon halvminut till om något jag inte minns. Daniel gick vidare och jag gick fram till papperskorgen som hänger på en vägg nära mitt skåp. Plötsligt spyr jag. Det har jag inte gjort sen mellanstadiet och jag låg på sjukhus och spydde en gång efter en liten operation.
Det var inte så trevligt att spy.
Det kändes som att hela kroppen pressades ner mot marken samtidigt som... ja... maginnehållet åkte uppåt. Alla onda krafter nere i helvetet drog i mig. Det var en väldigt skum känsla.
Jag kände hur jag blev varm och började svettas. Jag hade hunnit få på mig min tjocka tröja och min rock. Jag slängde av mig dem samtidigt som jag stod där och spydde.
Jag stod där och spydde några gånger. Några elever tittade konstigt på mig och bara gick förbi. En snickare, som är inblandad i ombyggnaden av skolan, kom fram till mig och frågade om jag ville ha vatten eller papper eller nått. Jag bad om lite hushållspapper och han sprang iväg...
Då kom Torbjörn, en lärare på skolan. Han frågade hur det var med mig och så följde han med mig till skolsystern. På vägen kom snickaren med hushållspapper till mig.

Skolsköterskan sa att det antagligen var vinterkräksjukan. Det smittar ganska mycket och hon sa att jag antagligen redan hade smittat flera stycken i skolan.
Jag åkte hemåt och fick med mig en spypåse om det skulle bli dags igen. Det skulle ju bli lite jobbigt om jag var tvungen att spy på bussen eller spårvagnen.

När jag kom ut till spårvagnarna stod åttan redo. Det är den bästa vagnen för mig att ta. Efter Gamlestadstorget kollade jag på klockan och såg att det skulle klaffa perfekt med 513 (bussen hem) vid nästa hållplats. Rösten i högtalarna sa "Nästa... Ejdergatan", men vänta lite nu... Spårvagnen åkte mot Centralstationen!
Jag gick fram till föraren och frågade "Ursäkta? Vart är du på väg?". Hon fick ett smått chockerat uttryck i ansiktet och slog sig själv för pannan. Sen slängde hon sig på mikrofonen och sa i hgtalaren "Ja, jag måste be så hemskt mycket om ursäkt. Jag trodde att jag fortfarande körde fyran. Vi kommer ta en lite annorlunda väg och nästa hållplats blir Centralen. Nästa ordinarie hållplats blir Ullevi Norra".

Gôtt! Inte. Jag tänkte att detta händer inte. Jag har aldrig varit med om något liknande. Någon gång har bussen åkt fel, men då har chauffören snabbt vänt om. Jag skulle nu missa min buss och få vänta en halvtimme på nästa. Vid centralen tog jag ettan till Svingeln för att vänta på 513. Tjugo minuter kvar tills den skulle komma.
Då kom Blå Express.
Jag räknade ut att jag nog skulle komma hem snabbare om jag tog den till Partille Centrum, och 513 från Partille Centrum hem. Jag klev på och fick stå upp hela vägen eftersom alla platser var upptagna. Det var ganska jobbigt att stå upp med ont i magen och feber och huvudvärk och allt möjligt konstigt.
Vid bron över till busshållplatsen var det långa bilköer p.g.a. allt vägarbete. Jag såg alla bussar stå uppradade, redo att åka. Till slut åkte de iväg på en lång rad. Sist åkte min 513.
Gôtt! Inte.
En halvtimmes väntan på nästa buss...
Det orkade jag inte. Jag ringde taxi och åkte hem för 99 kronor. Kvittot ska jag skicka till Västtrafik.
Väl hemma tog inte taxin kort och jag hade inga kontanter. Taxin väntade medan jag sprang och hämtade pengar hemma. Varje steg dunkade i huvudet. Jobbigt.

Jag kom hem och lade mig i sängen.
Jag sov nästan hela dagen.
Och hela natten.
Allt jag har ätit är den där godisnappen och knäckebrödet.
Jag har inte spytt något mer, men jag är dålig i magen.
Mamma är också sjuk och spydde i natt.
Jag känner mig bättre nu. Piggare, men fortfarande dålig i magen.
Ingen matlust de senaste 30 timmarna.

Jaja... Tänkte kolla på lite Prison Break på datorn nu.

Sorry att jag inte har slängt in några flummiga länkar, men jag har lite dålig inspiration.
Enligt statistikfunktionen är det runt 16 pers inne på bloggen varje dag. Trots detta är det ingan som kommenterar inläggen. Det är väldigt kul om ni gör det så att jag får veta vad ni tycker om det jag skriver, och så att jag får veta vad för folk som besöker min lilla blogg. Klicka bara på "Kommentarer" nedanför det här blogginlägget.

Jag ligger i sängen och bloggar
Jag ligger/sitter och bloggar i sängen.

Förresten har jag placerat min blogg i Sävedalen på bloggkartan.se.
Over and out!

Kommentarer:
jag hoppas du vet vem skrev:

jag tycker det är ganska talande att jag kommenterar förts; så orädd, snygg och sexig som jag är.

KRYA PÅ DIG OLANI

2006-04-04 @ 13:51:19
jessica skrev:

jaha nu har det gått ganska exakt 2 dygn sedan vi sågs... räknar ner timmarna tills jag börjar kräkas, eller är faran över? Hoppas inte du smittade din bror, som i så fall sitter och smittar ett plan fullt med japaner för tillfället... Krya på er både dig och mamma!

2006-04-04 @ 17:14:03
Albin Olsson skrev:

Tack, Jessica!
Tack du som kommenterade först. Jag vet vem du är.

Daniel kanske hamnar i karantän i Japan. Han kanske får sitta i en bur bredvid rabiessmittade hundar tills han blir frisk.

2006-04-04 @ 20:53:54
Broder Daniel skrev:

Mar faktiskt riktigt an sa lange. Flygresan gick bra men segt att sitta med minimalt med benutrymme i ca 11 timmar.
Har i Tokyo har det regnat hela dagen men det slutade regna pa kvallen.
Har atit sushi, vad annars, akt upp i Tokyo Tower och besokt kvarteren Ginza och Roppongi.

Hoppas att inte jag kommer far vinterkraksjukan, da ska jag kraka i skrevet pa dig!

Nu ar klockan 22.40 har i Japan, 15.40 i Sverige, och jag ska sova. Ska upp tidigt imorgon och fotografera.

Ha det bra gubben och krya pa dig!!!

sayonara!

2006-04-05 @ 15:40:09
jessica igen skrev:

även jag har hållt mig spyfri ett dygn till för alla som vill veta (typ ingen)

Hoppas japanerna kan se skillnad på Daniel och hundarna, annars kanske han kommer hem som en hundburgare (i doggybag?) och det vill jag ju inte. Eller är det inte i japan man käkar hund?

2006-04-05 @ 21:01:26
Albin Olsson skrev:

Gött att höra att du mår bra, brorsan!

Jessica...
Japansk mat = Sushi.
Kinesisk mat = Hundar och friterade räkor.

2006-04-06 @ 22:57:34

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits