Tor, SMK och BBQ - vilken kväll!

Nu är jag inte nedstämd längre (som i förra inlägget).

Vilken kväll!
Holy shit!
Jag var ju rejält nere igår p.g.a. krånglet på Meeths. Jag hade fortfarande inte bestämt mig för om jag skulle gå på Slagsmålsklubbens konsert på kvällen. Jag hade ju ingen att gå med, och det var ju inte helt säkert att jag skulle träffa någon jag kände.

När jag kom hem chattade jag som vanligt lite med Chrill, Arash, Charbel och det gänget...
Det var bara Chrill (Christian) som verkade vilja följa med, och till slut bestämde han sig.
Jag åkte in till stan och visste inte riktigt hur det låg till med tiden. Det var ju sagt att det började klockan 19.00 i Pusterviksbaren. Fem i var jag framme på Järntorget. Jag var ganska hungrig, så jag funderade på att gå in på Burger King. Till slut gjorde jag det, och i ett hörn satt ett gäng ungdomar, och bland dem... Rasmus!
Vi jobbade ihop på Arvikafestivalen och blev rätt bra kompisar. Även han är ett stort SMK-fan. När han fick veta att jag ännu inte hade köpt biljett till konserten sa han att jag nog borde ställa mig i kön, eftersom det inte fanns så många biljetter kvar. Rasmus kompisar stod nästan längst fram i kön.
Vilken tur att jag träffade Rasmus! Då fick jag stå nästan längst fram i kön.

När de släppte in, runt sjutiden, kom jag ganska snabbt in, och kunde köpa biljett. Tyvärr kunde jag inte köpa biljett åt Christian, eftersom han inte hade kommit, men jag köpte en till mig själv så länge.
Vi gick in och kollade läget lite. Sen såg jag Christian komma, så jag gick ut för att hälsa på honom. I dörröppningen stod några kompisar som går linjen "Ny Musik" på Angeredsgymnasiet. Tor Bruce, som också går Ny Musik, skulle vara förband åt SMK denna kväll. Rebecka och Leonard, som stod där utanför dörren, väntade på ännu en kompis från klassen. De stod på gästlistan, och frågade om inte jag också gjorde det. Jag sa att det trodde jag inte. Sen gick jag och snackade med Christian. Han hamnade så klart sist i kön, och det var jättemånga före. Jag snackade lite snabbt med honom, och när jag skulle gå tillbaka kollade Leonard gästlistan, och jajemän... Där stod det även "Albin Olsson".
Eftersom jag redan hade betalat så fick Christian gå före i kön och så var han skylldig mig 100 spänn för biljetten.
Det kändes bra att vara på gästlistan. Lite V.I.P., liksom...
Jag snackade med Christian, Rasmus och hans kompisar och även lite annat folk. Plötsligt kom jag på att jag hade glömt öronpropparna hemma... Jag frågade Rasmus om han trodde att det var nödvändigt med öronproppar. Och då var det så himla praktiskt... Han hade ett par extra öronproppar med sig! De fick jag låna.

Klockan 20:00 började Tor spela. Det var riktigt bra. Jag har bara hört fyra av hans låtar innan, men nu spelade han några nya. Favoriten var en låt med en vocoder-röster (robotröster, ungefär) som sa "Come on Barbie, let's go party" och en annan som sa "A-ha-ha-yeah". Den diggade jag, och de flesta andra i publiken. Det blev lite allsång, som Tor sa senare på kvällen när jag snackade med honom om det.
Efter Tor var det dags för Slagsmålsklubben själva. De trängde sig igenom publiken fram till scenen.

De var hur bra som helst!

De hade några jättebra, nya låtar som inte släppts på skiva. Och så körde de så klart några av sina allra bästa låtar. "Övningsköra" och "USSR" är två av mina favoriter, som de så klart spelade.
Jag minns spelningen på Arvikafestivalen, som det pratades länge om efteråt. Den var riktigt bra. Kvällens spelning i Pusterviksbaren var tillochmed bättre! Som vanligt skrek publiken efter "Kasta sten", låten från skivbolaget Djur And MIRs skiva Yesterdjur, Yestermir, Yesterday. Folk ville höra den på Arvika också, men icke...

Men spelningen igår var helt otrolig. Frej (han som brukar sköta mellansnacket) sa själv att spelningen var en av de bästa på länge, och efter att ha spelat "den sista låten" bestämde de sig för att spela "Kasta sten" ändå.
Så bussigt!

Efteråt sålde de T-shirts. Jag köpte en. 150 kronor. Billigt om baxxat, jao!
Fin, ny tröja
Den var väl OK?

Sen ringde Chrill. Vi hade separerats under konserten p.g.a. alla som hoppade fram och tillbaka. Jag försökte hålla mig på samma plats, men jag blev förflyttad av alla andra lite fram och tillbaka runt hela lokalen. Mycket underlig upplevelse. Men lite kul.
Iallafall ringde Chrill. Han var på Burger King med Chab och Arash. Jag kom dit och åt en hamburgare. Sen åkte Chrill hem. Jag följde med Arash och Charbel till BBQ. Det är där vi brukar hänga. De har en bar, så klart, men också biljard, air hockey och Jack Vegas.
BBQ är ganska trevligt
BBQ av Chabman. Bilden kan vara redigerad.

Inne på BBQ spelade vi biljard som vanligt. Och sen prövade vi lite Jack Vegas. Charbel och Arash spelade lite och vann ungefär 90 kronor. För de pengarna köpte de drinkar. Sen spelade de lite mer och vann bara lite pengar.
En kille i 30-40-årsåldern spelade bredvid oss. Han lade i 200 spänn och vann över 600 spänn. Maskinen betalar bara ut 500 kronor, så han tog ut pengarna och stoppade in 200. Vann 500 till och så höll han på så ett tag. Det var mystiskt. Hur kan den branchen gå runt?

När jag ville köpa en cider hade jag bara 27 kronor. Jag hade ju köpt SMK-biljett och T-shirt. Så jag stoppade in sju kronor i en maskin och spelade ihop 20 kronor. Så kunde jag betala en cider med mina 40 kronor. Väldigt praktiskt.

Senare på kvällen åkte vi hem. Klockan var ungefär halv två. Jag var glad. Dagen slutade riktigt bra.
Chabmans torg!
Vi åkte från Chabmans torg. Det är lite coolt att BBQ ligger på just Chabmans torg, eftersom Chabman oftast är med när vi är där.

Trots att det var 1:a april blev jag inte utsatt för ett enda aprilskämt. Det var ganska skönt. Jag brukar gå runt i ständig skräck på 1:a april, men jag klarade mig igår. Skönt.

Tack SMK för en underbar spelning!
Tack Rasmus för att jag hamnade så långt i kön och för lånet av öronpropparna!
Tack Tor för en underbar spelning och för att jag var på gästlistan!

Over and out!

Kommentarer:
Krishna skrev:

"Chrill, Arash, Charbel och det gänget..."

bilden gör att man tror att jag är pablo, eller kanske arash eller chab! WTF! så ful är jag väl ändå inte:(

2006-04-04 @ 13:59:37
Lisa skrev:

Hej. jag har också en sån t-shirt, fast grön som jag köpte 5 april på Lava ^^
Tor Bruce var där också, och spelade "come on barbie.."-låten. Den ägde :D

2006-04-28 @ 16:52:55
Elin skrev:

Känner du Maricel? :)

2006-08-18 @ 00:20:31
Albin Olsson skrev:

Svar till Elin.
Maricel? Nä. Jag visste inte ens att man kunde heta så. Varför undrar du?

2006-08-25 @ 13:37:44

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits