Vet du vad som händer på onsdag?

Albin säger:
VET DU VAD SOM HÄNDER PÅ ONSDAG?
nina. säger:
NEJ! vad vad vad?

Äventyret ovan utspelade sig idag, klockan 15:50 i en liten chattruta i MSN Messenger.
Svaret på frågan är både skrämmande, chokerande och lite roligt.

För det första kommer Sandor/Ida på DVD. Det var nämnligen så att jag var statist i den filmen, och syns på iallafall fyra ställen. Folk jag känner har sagt att de såg mig i den (på bio). Jag spenderade 10 timmar på Centralstationen i Göteborg och dagen efter, 12 timmar inne på Göterborgsoperan. För att stå på Centralen fick jag 300 spänn och på Operan fick jag 100, men där bjöd de på lite käk. Jag missade dessutom bussen till operan, så jag tog taxi för 160 kronor.
Jag ska köpa Sandor/Ida på onsdag om jag har tid.

För det andra får vi besök. Inte bara familjen, utan hela skolan. Ja hela Sverige, nästan!
Det är nämligen så att de beryktade nicaraguanerna landar på Landvetter flygplats. Angeredsgymnasiet, där jag går, är nämligen med i ett stort projekt. 15 skolor över hela sverige besöker olika skolor i andra länder, och elever från de skolorna besöker Sverige. Regeringen pröjsar det mesta. Tanken är att om det går bra, så ska flera gymnasieskolor över hela landet få ha utbytesprojekt med olika länder.
11 elever från Angeredsgymnasiet (däribland jag) har varit i Nicaragua en månad, och nu är det dags för dem att komma hit i en månad.
Jag ska först ha Leonardo boende hos mig. Han är engelskalärare och den ende av Nicaraguanerna som kan engelska (det kanske betyder att han inte är så bra på att lära ut?). De andra kan bara spanska, så det blir lite svårt med språket.
Leonardo är jätteschysst, så det ska bli kul.
Sen ska jag ha Nelly boende hos mig. Vet inte om de bor två veckor var eller nått. Det var Nellys familj jag bodde hos i Nicaragua. Det var jag och två tjejer från skolan som bodde där, varav den ena, Isabel, kan bra spanska, så hon fick vara tolk. Familjen tog väl hand om mig och det känns som att jag har en extra familj där i Nicaragua. Det känns därför bra om man kan ge Nelly ett bra välkomnande hemma hos mig.
Fan vad kul det ska bli.
Det ska bli spännande att se hur det går att ha en spansktalande tjej här, eftersom jag är den enda i familjen som kan någon spanska, och min spanska är ändå nästan obefintlig. Jag kan nästan inte säga nånting.
Dessutom ska det bli intressant att se hur de upplever Sverige. De bor ju väldigt fattigt, och skillnaderna mellan Sverige och Nicaragua är stora.

Nu borde jag sova.
Godnatt, Världen!

Kommentera gärna inlägget!

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits