Luciaspecial, projektarbete, ny dator, m.m.

Hello!

Hur är det nu då?
Jodå, det är bra. Rätt softish, som det heter.
Just nu sitter jag och flyttar filer från den "gamla datorn" (som är tre år gammal) till den nya datorn (som vi köpte i helgen). Den gamla datorn hyrde mamma genom jobbet, och de otäcka människorna som bestämmer har bestämt att hon ska betala många tusenlappar för att få behålla den.
Det bestämde vi i familjen att sånt trams vill vi inte vara med på, så vi köpte en ny dator och så kommer några tomtenissar och hämtar den gamla. Därför flyttar vi över det vi vill spara, och tar bort sånt vi inte vill ha. T.ex. en mapp med musik med det fruktansvärt överkattade bandet "Broder Daniel". Vad den mappen gjorde bland vår musik undrar jag verkligen.

I söndags fick vi äntligen nya datorn. Det var en svinkall dag och det var rätt otäckt att bära datorn ner för den pyttelilla backen (som mellan trappan från parkeringen och vårt hus) eftersom den var glashal. Jag stod rakt upp och gled ner för backen, ja nästan surfade. Det är iofs en tre meters bit och den lutar inte så jättemycket, men jag ville inte halka med en stor dator i famnen. Sedan gick jag där fram och tillbaka med en stor skrivare och ett högtalarpaket.

Skrivaren var en allt-i-ett-skrivare, så vi kan skriva ut, scanna och kopiera. I måndags kom mina skolfoton. Praktiskt! Jag kopierade dem och snart ska jag skicka tillbaka dem.

***

Så! Nu har det gått en dag. Skrev det där uppe igår. Nu har jag kommit hem från en julshow med Robert Wells och Joe Labero. Ingen höjdare alls (Läs i nästa blogginlägg).

Denna och nästa vecka har vi i projektarbetsveckor i min klass. Det innebär att tvåorna utsätts för något konstigt arbete i projektform under två veckor, och därför har inte lärarna tid med oss. Därför får vi använda dessa två veckor till att arbeta med våra projektarbeten. Vi får jobba var vi vill, när vi vill, hur mycket vi vill. Tanken är att vi ska bli klara några månader in på nästa termin, så om man vill kan man bara sova de här veckorna och jobba senare.
Jag ska jobba med projektarbetet nästa vecka. Jag gör mitt projektarbete tillsammans med Alexandra i textiltrean, och de har inte projektarbetsvecka, så det har varit lite svårt. De har APU (Alltså praktik) och det har gjort det extra svårt att få tag på henne. Men idag träffade jag henne i skolan och vi snackade lite om hur vi skulle lägga upp arbetet. Den här veckan har jag faktiskt inte latat mig. I måndags var jag hemma och lekte med nya datorn och skrev ett manus. Jag och Art har valt en i-valskurs där man får filma grejer som sänds i Öppna kanalen (en lokal-TV-station i Göteborg). Nu har vi i kursen fått i uppgift att filma grejer till en luciaspecial den 14:e december (Angeredsgymnasiet sänder bara i Öppna kanalen på onsdagar).
Art och jag har länge haft planer på ett eget program, och nu har vi dragit igång genom att göra en luciaspecial av vårt TV-program. Allra första avsnittet av The Simpsons var ju en julspecial, så vi kommer nog få en lika lysande karriär.
I måndags skrev jag som sagt manus. Fyra sidor. Allt på rim.
I tisdags var jag i skolan för i-valet som började 8:30. 9:30 slutade lektionen, men vi var kvar i skolan hela dagen och filmade. I dag har vi filmat ännu mer och det var riktigt skoj. Låtsasbarnprogram med lussekatter som hänger i snören och allt möjligt knäppt... Vi får se hur det blir.
Imorgon ska jag nog vara hemma och redigera det vi har filmat.
I onsdags köpte jag en extern hårddisk på 250GB, så nu har jag tankat in allt vi har filmat från en dator i skolan till min hårddisk, så att jag kan redigera det hemma. Så praktiskt!

Nu ska jag skriva om julshowen jag såg i dag.
Det kommer i nästa blogginlägg!
Vi ses. ...Typ.

Kommentarer:
Krishna skrev:

vill bara göra dig uppmärksam att det avsnittet du länkar till i simpsons inte alls är det "allra första". det må va det det första avsnittet av de avsnitt som släppts på dvd men det finns ju säsonger innan you know

2005-11-27 @ 18:30:39
Albin Olsson skrev:

Hur kan det finnas säsonger innan säsong ett?
De har medverkat lite i andra program, men TV-serien "The Simpsons" började med avsnittet "Simpsons roasting on an open fire", så vitt jag vet.

2005-11-27 @ 22:12:22

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits