29:e november var ingen bra dag...

Nej, det här var ingen bra dag.

Vaknade en kvart innan väckarklockan och kände på mig att det skulle bli en bra dag. Ja, det kändes så då.
Jag åt frukost, gjorde mig iordning och hade en del tid över, så jag behövde inte stressa eller nånting. Fick skjuts med mamma till busshållplatsen. Väl där upptäckte jag att jag hade glömt vantarna hemma. Det var kallt, men jag hade min nya, gröna vinterjacka. Den är gigantiskt fluffig och när jag har på mig den ser jag ut som en blandning mellan Michellin-gubben och Shrek. Jackan värmer, men händerna var kalla, så jag hade de i jackfickorna.

Jag kom till skolan ca tio i åtta. Jag började halv nio. Onödigt. Jag satt ovanpå några skåp och läste lite i manuset som jag skrev förra veckan. Art och jag skulle filma vårt TV-program idag igen. Jag ringde honom klockan åtta och han var vaken, till min stora förvåning. Han brukar alltid försova sig, nämnligen.
Jag satt ovanpå skåpet och hade inget speciellt för mig. Marielle var nästan den enda människa jag såg och kände igen, men det dög bra. Väldigt bra. Tyvärr hade hon bråttom iväg till sin lektion. Efter en stund kom Sandra och vi gick och satte oss utanför salen där lektionen skulle vara. Klockan halv nio tittade jag på klockan, sa att "Nu börjar vi, enligt klockan", och precis när jag uttalat meningen kommer Daniel (läraren) fram runt hörnet och släpper in oss. Jag kopplar in min hårddisk och försöker titta på det jag redigerat hemma, men datorn i skolan krånglar. Till slut kommer Art och vi går iväg. Hela dan går vi bara runt och planerar vad vi ska göra. Vi kommer fram till att vi ska göra nyhetsuppläsningsscenen, så vi letar upp en skjorta, en kavaj och en lösmustasch till mig. Jag tar på mig det och sedan gör vi kartan till klippet efter där Art presenterar vädret. Just det klippet ska nog vara ca 15-30 sekunder och vi höll på med väderkartan i över en timme. Vi letade papper som galningar, men till slut klippte vi ut Sverige ur ett stort grönt tygstycke (efter att till slut ha kommit fram till att vi INTE ska klippa bort Stockholm, vilket var grundidén). Art fick till en riktigt snygg karta över Sverige, men jag klippte ut en kanotliknande bit som skulle vara Öland och en äggformad bit som skulle vara Gotland.

Vi filmade de två klippen när jag läser nyheter och Art visar väder. Sedan var klockan tre eller halv fyra. Hela skoldagen hade försvunnit. Sedan plockade vi ordning i studion och lämnade alla grejer. Alla teaterlärare hade gått hem, så vi fick förvara kläder och lösmustasch i våra skåp. Art åkte hem och jag skulle tanka in det filmade i datorn. Datorn krånglade och efter flera försök med att starta om både programet och datorn gav jag upp. Jag var otroligt trött och somnade till en liten sekund framför datorn.
Jag packade ihop sakerna och åkte hem. På spårvagnen somnade jag också, men vaknade i tid, som tur var. Jag kom hem, fick höra massa otrevliga ord från min bror, vilket gjorde att mitt humör försämrades ytterligare. Jag såg på ett och ett halvt avsnitt Simpsons, gick och åt mat, såg på Scrubs, sov och sedan såg jag den jättebra, danska TV-serien Ørnen. Nu sitter jag vid datorn och har inte fått gjort något vettigt alls egentligen.

Kass, onödig dag. En väldans massa arbete för pyttelite film. Den här dagen har inte fört med sig något bra. Den här dagen har nu 19 minuter på sig att bli jättebra. Good luck!

Kommentarer:
jessica skrev:

michelin-länken är helt underbar ju!

2005-12-01 @ 08:03:48
Albin Olsson skrev:

Åh! Kul att någon kommenterar!
Då vet jag att iallafall Jessica läser.

2005-12-01 @ 20:27:50
bajs skrev:

bajs
nu vet du att "jag" läser!:D

2005-12-04 @ 21:16:56
Malin skrev:

Fy va tråkigt, det var faktiskt min födelsedag :/

2007-01-11 @ 21:06:16
URL: http://metg.blogg.se

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits