En vecka i skolan och en helgdag

Gäsp!

Vaknade nyss.
Lördag idag. Har gått i skolan en vecka nu, om man inte räknar uppropet på fredagen förra veckan. Det är rätt gött att vara tillbaka, även om skolan känns annorlunda. Några nya ämnen och några nya lärare. Dessuyom bygger de om en del och... Icke att förglömma: Nya elever. En hel drös ettor och jag har ännu ingen aning om vilka av de små filurerna som är teaterelever. 31 elever har de tagit in till teaterprogrammet i år. Eller... I år heter det inte programAngeredsgymnasiet. Det heter "passioner". Det låter flummigt, men det är nog bra. (Klickar man på den gula bilden under "passioner", eller väljer "blandade passioner" i passioner-menyn, så är det jag på bakgrundsbilden!).
Iallafall är de 31 elever, varav fem killar i den nya teaterklassen. I tvåan går det bara två killar. Den ena började i år, och honom har jag inte träffat ännu. Den andre heter Gustav och han är snäll och ser ut så här:
Backinschool - Gustav
Om Gustav skulle råka stava sitt namn med F, så ber jag om ursäkt!

Förresten måste jag bara skryta om att jag köpte en T-shirt av Ylva. Hon jobbar i en affär som säljer T-shirts och jag köpte en riktigt snygg tröja som jag har haft i skolan och många har kommenterat den och sagt att den är cool!
Jag - Grönatröjan
Så här ser tröjan ut. I like it! Sexig dubbelhaka jag får när jag tittar neråt så där.

Det har varit en rätt skojig vecka. Kul att träffa alla gamla kompisar och klasskamrater.
I går, fredag, hade vi den första teaterlektionen på hur länge som helst. Riktigt skoj.
Sista delen av lektionen gick ut på att vi var två och två och skulle spela upp en scen. Alla fick samma manus, och alla spelade upp den på sitt sätt.
Manuset var ungefär:
-Vakna!
-Oj! Hur mycket är klockan?
-Alldeles för mycket!
-Oj jag försov mig.
-Upp med dig nu och hoppa i klädera.
-Var inte så glad!
-Glad? Jag är förbannad!
-Skrik inte!
-Jag skriker så mycket jag vill!
-Sluta!
-Det är tredje gången
 denna veckan. Det är pinsamt!
-Lägg dig inte i. Jag tar hand om mit eget liv.
-Visa det då!
SLUT!
Inte så roligt, kan tyckas. Men det var rätt skoj att se eftersom alla gruppers versioner blev olika. Och sedan... Det roliga. När en grupp hade spelat upp sa han t.ex. spela upp den igen, men som musikal. Eller Spela upp den igen i slow-motion. Det var riktigt skoj. Man fick ingen tid att öva på den nya uppgiften. Bara spela som man övat in, med nya förutsättningar. Jag fick så klart rock-opera. Det var skitkul. Vaaaaaknaaa! skrek/sjöng jag med tungan ute och gjorde hårdrocks-tecken med händerna.
De övriga replikerna sjöngs med luftgitarr och tungan ute. Det var hur kul som helst, och det tyckte publiken också. Efter mig (och Maria. Tack för en bra insats!) var det Arvid och Ida. De fick balettopera. De försökte sjunga så gott det gick, och så hoppade de runt och dansade och Arvid fick in några snygga piruetter. Riktigt sköj.

Sedan kom man hem, och skolveckan var slut.
Pappa till Claes Ohlson och köpa ett USB-minne, och då passade jag på att följa med. På vägen hem ringde jag och bestälde kinamat. Vi beställer alltid nummer 21 på Wha Yan, Friterad anka med annanas i sötsur sås. 81 kronor. Det är alltid ett jäkla antiklimax att snacka med killen som står i kassan och svarar i telefon där. Man förväntar sig att han ska ha ett sån där härlig kinesisk brytning, men icke. Han är ju kines, men han snackar flytande svenska med lite göteborgsdialekt. Tråkigt.
Han är snäll och säljer god mat, så han är förlåten sitt landsförräderi.

Innan vi hämtade kinamaten stack vi in på Willys vid Munkebäcksmotet. Där har jag aldrig varit innan. Vi köpte smör och lite ölkorv. När vi kom in i affären hamnade vi först vid fruktdisken. Där fick alla barn ta bananer!
En helg - banan!
Jag funderade på att ta en, men vi skulle ju äta kinamat och den blir man väldigt mätt av. Dessutom har jag ju fyllt arton, så hade de kollat mitt leg hade jag nog fått betala för bananen.

När vi hade ätit ringde Pablo och frågade om jag ville följa med hem till Goblin. Visst, sa jag och pappa, som skulle åka och hämta mamma i stan, fick skjutsa mig till Östra sjukhuset. Där skulle vi träffas och åka tillsammans. Det regnade utav bara helsike, så vi satt inne och väntade på att alla skulle dyka upp. Eftersom jag hade med min dator kom vi på att vi lika gärna kunde se ett avsnitt av Little Britain.
En helg - datorfilm på Östra
Vi satt helt enkelt på en bänk innanför ingången till Östra Sjukhuset, med datorn på golvet framför oss, och såg på Little Brittain (som jag har laddat ner). Till slut kom Charbel och då hade vi precis missat spårvagnen, så vi promenerade jättelångt hem till Goblin.
Där spelade vi så klart Mario Party och såg på ännu mer Little Britain, och lite Anders och Måns.
Vi sov i Goblins rum och på morgonen vaknade jag av att någon startade TV:n i Goblins rum. Bildröret tjöt en del. Vi såg på lite allt möjligt, bland annat Simpsons. Vi såg ochs nåt MTV-program om rika kändisar. De räknade upp hur mycket pengar olika kända amerikaner hade, och till sist kom de ju fram till Bill Gates. De sa ungefär (jag minns inte riktigt sifrorna) att om han drog sig tillbaka idag skulle han ha tusen dollar att spendera, OM DAGEN i mer än sextio år. OCh då skulle han ändå ha mer pengar än Oprah, P.Diddy (Jag bara HATAR den fula tönten), JLo, (och en massa andra kändisar de räknade upp) tillsammans! Killen har pengar!
Vi såg på TV och åt frukost:
En helg - pizzafrukost
Pizza. Det kan nog ha varit första gången jag åt pizza till frukost, men jag vet inte.
Gott var det iallfall.
Senare på dagen, när vi hade spelat lite Mario Kart, hälsade vi på Charbel i hans pappas affär.
Charbels pappas affär
Så här ser den ut. Jag kanske har manipulerat skylten i datorn.
Charbels pappas affär är bra. Där jobbar Charbel.
En helg - Chab i affären
Så här ser en glad Charbel ut.
Det bästa med affären är att man tar vad man vill ha, går fram till Charbel och säger "Vad kostar den här?". Charbel har ännu inte lärt sig vad vi menar, så han svarar alltid vad varan kostar. "Men vad ska jag betala för den?" frågar man då, och då svarar han något annat, lägre pris. Då blir man glad. Mest är det glass man köper. Det är gott. Kulglass.

Vi satt i rummet bakom kassan och tittade på Little Britain på min dator, och sedan gick vi hem. Nu ska jag snart sova. Såg nyss Byfånen. Bra film. Jag vill varna för att länken leder till Åhléns, och där köper man inte film och skivor. De är oftast dyrast, men fyller ändå en funktion i världen eftersom de gör reklam i TV, så att man vet vilka skivor och filmer som finns. Köper film gör man på andra ställen. Skivor köper man inte om de inte kostar under 125 kronor. Det gör de oftast inte, så därför laddar man ner dem.

Om någon undrar om filmen Incredibles som jag i förra bloggposten skrev att jag skulle se, kan jag meddela att den var bra. Man märker att tekniken går frammåt och den var riktigt snyggt gjord. Lite löjligt att alla tjejer i filmen var avlånga och bokstavligt talat trådsmala, men Disney har alltid haft en rätt knäpp kvinnosyn och alla disneys tjejer är smala och vackra (ja, utom Pocahontas, då!) så att alla amerikanska flickor tidigt lär sig hur de ska se ut.

Nu är klockan mycket.
Godnatt, Världen!

Kommentarer:
Goblin skrev:

Alltid lika trevligt att avsluta kvällen(natten) med att läsa Olssons senate blogg inlägg!

Fast jag vet inte ifall jag håller med om det där med skivorna. Självklart köper man inte skivor på Åhléns, men även om en skiva kostar över 125:- och man vill haden så köper man den, tex så ska Thåströms nya skiva komma nu till hösten o den köper man även om den skull kosta 500:-. Att bara ha ner laddade skivor är ingen "respekt". Till skillnad från en stor skivsamling!

Men bra bloggat Olsson!! och gonatt!

2005-08-28 @ 02:13:28
Krishna skrev:

kan inget annat än hålla med Goblin. tycker man en skiva är bra köper man den. annars inte. sen är det väl inte så mycket mer med saken

för övrigt kan jag tilllägga (TRE L!!!, ska nog bara va två:() att den där gustav ser ut som en riktigt ful tjej
det va allt

2005-08-28 @ 14:31:49
Albin Olsson skrev:

Svar till båda:
Är en vara för dyr, så köper man den inte. Särskilt inte om den finns gratis på nätet. Köper folk inte en vara, så sänker man priset. Det lär man sig i samhällskunskapen. Men skivbolagen höjer priserna hela tiden, och många (t.ex. jag) vill inte stödja den idiotin, så vi laddar ner istället.

Svar till Krishna:
Gustav ser inte ut som en tjej egentligen. Han är snäll och manlig.

2005-08-28 @ 15:05:17
Henrik Pontén (Antipiratbyrån) skrev:

Så du erkänner alltså att du laddar ner copyrightskyddat material från Internet?

Fyyyy! Du borde skämmas. Eller förresten, keep up the good work. Annars har inte vi på det så fruktansvärt otacksamma och fruktlösa arbetet på Antipiratbyrån något att göra...
Så en uppmaning till alla olydiga barn, ungdomar och vuxna: Fortsätt tanka hem musik, filmer och porr (nåja, en liten bild på bröst är OK!)...

Mvh / Henrik Pontén (Jurist på Antipiratbyrån)

P.S: Både jag (Henrik Pontén) och mina barn laddar ner film från Nätet. Jag laddar mest ner rumänsk Gay-porr... Puss i ljumsken!

2005-08-29 @ 16:26:19
Gustaf med F skrev:

Jag stavar med "F"!!! Jag har sagt det till dig, skrivit ett brev, mailat, SMS:at och ringt!!!
Hur svårt ska det vara att fatta!?
Jävla Albin med ett "i", va!?
Däremot ser jag ut som en tjej och det är helt OK, men att stava mitt namn fel, sådan skit tar jag icke!!!

Gustav... med F!!!

2005-08-29 @ 16:31:21

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits