20 december 08 - Ny mupp och pimpad spårvagn

Lillebror och jag träffades igår igen.
Först visade jag honom affären Gårda Textil. Rena tyghimlen. Brorsan blev helt salig och lyckades hitta precis det tyg han ville ha till sina nya gardiner. Han fick en liten provbit, men vi köpte fyra olika tyger för att göra fler muppar.
Efter det promenerade vi till Café Vallgatan för att fika med Josie. Det var trevligt.
Sen åkte vi hem till brorsan och sydde vidare på muppen vi hållt på med i två dagar. Vi blev till slut äntligen (nästan) klara med den. Pupillerna är provisoriska och det sitter tejpbitar runt handlederna, men i övrigt är den så gott som klar:

Brorsans andra egenhändigt tillverkade mupp. Den har fortfarande inget namn, men jag tycker att den ser rätt häftig ut.

När jag skulle hem på kvällen fick jag åka med en ombyggd spårvagn. Jag klev på i den näst främsta dörren och såg att stolarna på ena sidan var vända mot fönstren. Mycket underligt. Men jag satte mig där och fick en rätt trevlig åktur. När folk klev på tittade de underligt på stolarna, men stolarna fylldes snabbt av nyfikna passagerare. Tyvärr var det väldigt mörkt ute, så det var inte mycket till utsikt.

Stolar vända mot fönstren.

Jag upptäckte att små lysdioder var inmonterade i spårvagnens trappor. När spårvagnen stannade till lyste trappstegens "hörn", både på trapporna för av- och påstigning och trapporna ner till mittvagnen. Det var rätt fint.

Lysdioder i trappan. Bilden kan kanske vara ett montage.

Jag hittade en gammal artikel från GT:s hemsida (gammal = från juli) där det stod om den ombyggda spårvagnen. Den har tydligen rullat ganska länge, men jag har inte sett den förrän nu. Kanske för att jag inte åker så mycket spårvagn nuförtiden.
Den trevliga resan blev dock inte så lång. När spårvagnen passerat Svingeln svängde den in mot spårvagnsgaraget och föraren meddelade att vi fick byta vagn eftersom någon sparkat sönder rutorna baktill i spårvagnen. Jävla ungar!
vagnen stannade jämsides med en annan spårvagn som vi fick kliva in i och åka vidare. Det hela gick väldigt smidigt, men jag blev ändå sur över skadegörelsen. När vagnen åkte iväg såg jag att bakrutorna var söndersparkade.
Det var säkert de där killarna jag hjälpte den 18:e...

Kommentarer:
Viktor Mellgren skrev:

Pimp my tram.



Snygg mupp, make us a video!

2008-12-22 @ 17:32:16

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits