10 december 08 - Albin går på anställningsintervju och har allas stöd

Det var svårt att somna igår kväll, men till sist lyckades jag. Jag vaknade kanske två gånger inatt.
Jag vaknade av väckarklockan kvart i sex imorse. Gjorde mig iordning, packade ihop det sista, och tog bussen in till stan. Sedan tog jag X2000 till Stockholm. BLA Stockholm betalade biljetten. Det var dem jag skulle till. Resan tog väl ungefär tre timmar, och det blev krångel med mobilen som inte ville låta mig surfa på datorn med mobilen som modem. jag roade mig ändå med att Facebook-surfa med mobilen (det är bara att gå in på m.facebook.com från mobilen). Jag uppdaterade min status ganska många gånger under dagen och fick en hel del fina kommentarer. Det känns verkligen som att alla stöttar mig! Tillochmed min lillebror skickade snälla SMS!

08:07 - SMS från lillebror: Lycka till idag! :)

08:35 - Facebookstatusuppdatering: Albin åker X2000 till Stockholm.
Sara Johansson (svågers sambo) kommenterar: Lycka till!

På tåget ringde också regissören för föreställningen En måste ju leva och ville stötta mig. Hon kom med lite tips på hur man kan hitta någonstans att bo i Stockholm. Jätteschysst!
Efter den ungefär tre timmar långa resan var jag äntligen framme!

10:58 - Facebookstatusuppdatering: Albin är i staden där folk tuggar tuggummi med öppen mun.
Salla Viitala (kursare) kommenterar: haha, du har anlänt till Sthlm :D

Jag tog mig till en tunnelbanestation som hette Näckrosen och promenerade genom grindarna till Svensk Filmindustri. Där inne i en lokal höll de till, innanför dörren med texten "Här bor BLA Stockholm". Jag blev välkomnad av Malini, och sedan fick jag hälsa på självaste Petter Lennstrand. Mannen, myten, legenden! Det är han som är Allram Eest! Han spelar Allram och han gör rösten till honom också. Han har även gjort rösten till muppen Rydberg den skånske boxaren och pappan i ComHem-reklamfilmerna.

Jag trodde att jag skulle få sitta och prata med dem på kontoret i en halvtimma och sedan gå och vänta sex timmar på tåget hem (som den där andra gången jag var på auditiongrej i Stockholm), men det blev en heldag med självaste Allram! Jag berättade om mig själv och så gick vi och lunchade (de bjöd!) och så gick vi tillbaka till kontoret och jag fick testa att spela lite med två riktiga muppar. Det hela tog ganska lång tid. Den mesta tiden satt jag och väntade, men det var okej. Det var en väldans massa ringande i telefonerna hela tiden. Mycket planering och så. Många projekt igång.
Tanken var att jag skulle få vara med på ett barnprogramsprojekt som BLA Stockholm gör tillsammans med SVT. Det är fortfarande ganska hemligt. Det kommer inte att visas förrän i höst, alltså om nästan ett år!

När vi kom tillbaka från lunchen stod en kille i röd munkjacka utanför dörren. Jag kände igen honom från något bakommaterial med Allram Eest så jag visste att han var dockspelare. "Jasså det är här ni är?" sa han med en lite ynklig röst, eftersom han stått och huttrat i kylan. Jag hörde på den ynkliga rösten att det här var killen som gör rösten till Allrams sidekick, Tjet! Det faktum att han hade en röd luvtröja på sig var också riktigt roligt.

Här är förresten ett klipp med Allram och Tjet:


Vi snackade lite till och jag tittade runt på kontoret, som också fungerar som studio. De ska dock flytta därifrån redan nästa vecka, så det låg grejer lite överallt. På väggarna hängde en tavla med Allram, en med Höjdarna och så en del bilder från alla möjliga produktioner. Jag såg också en del av rekvisitan till ComHem-reklamfilmerna. I ett hörn stod höghuset där familjerna i reklamfilmen bor, och jag såg också rummen där några av familjerna bor. det var ju små rum med ca 15-20 cm höga väggar. Men de var häftiga med alla små detaljer.

Till sist fick jag provfilma lite. Han ville se lite mer hur jag spelade med dockor och han sa att jag var jätteduktig. Sedan ville han att jag demonstrerade lite olika dialekter, och han skrattade och var väldigt imponerad.
De ville ha mig med i produktionen!
Det är fortfarande lite problem med boende, men på dem lät det inte som att det skulle äventyra min anställning. De sa faktiskt att de också skulle hålla ögonen öppna om de ser något rum som hyrs ut eller liknande.
Så himla gött!
Jag ska alltså få vara med i en riktig mupp-produktion som ska visas i SVT!
Det är ju fortfarande lite hemligt, och Petter ville inte att jag fotograferade, så sorry. Inga bilder.

Men jag mår kanonbra och är överlycklig! På tåget hem skrev jag uppgiften som ska vara inlämnad imorgon. Jag skrev om BLA Stockholm, så klart.

17:22 - SMS från lillebor: Hej! Hör av dig när du kommit hem. Hoppas att du har kul! Mvh /Emil

Brorsan är snäll. Det är bra. Jag uppdaterade min Facebookstatus igen:

20:52 - Facebookstatusuppdatering: Albin kommer jobba med ett barnprogram för SVT nästa år.
Celina Fällbom (Dialektmannen-fan) kommenterar: Jippi! Får du härma dialekter då? Please please!
Håkan Hallengren (kollega från Posten) kommenterar: Grattis Albin! Passar dig nog bättre än fläskebo...*L*
Camilla Tegebäck (kusin) kommenterar: Åh, vad stolt jag blir över dig lillkussen!
Jessica Cecilia Johansson (svägerska): kul! Passar dig nog perfekt. Ta med arnold.
Sanna Vierikko (kursare) kommenterar: Va roligt Albin, Grattis! :)
Salla Viitala (kursare) kommenterar: Grattis Albin!!! Jag visste att du får den platsen :) säg bara när den kommer ut så jag sitter färdig framför tv:n!!
Stina Landahl (gymnasiepolare): Fyfan va roligt, grattis! :) behöver du en sidekick? ;)

Så himla fina kommentarer, och när jag kom hem var Josie stolt, och jag SMS:ade mamma i Norge och hon var glad och allt känns så bra! Det kanske blir nått av mig iallafall!?


Kommentarer:
Viktoria skrev:

stort grattis!!! det här förtjänar du verkligen. hoppas att det löser sig med bostad, det borde ju finnas NÅGOT kan jag tycka!

2008-12-11 @ 03:50:35
URL: http://vickdownunder.wordpress.com
Josie skrev:

Klart det blir, du är ju ihop med mig =)

2008-12-11 @ 09:51:12
Sara skrev:

Supergrattis! Detta verkar ju jättespännande :)

2008-12-11 @ 11:22:04
URL: http://bravaragazza.blogg.se/
Viktor Mellgren skrev:

Supergrattis! Det låter ju som en dröm som gått i uppfyllelse? Lycka till :D

2008-12-11 @ 12:00:32
Oscar(Postis) skrev:

Grymmt gött Albin.. hoppas att allt löser sig nu.. du har ju faktiskt kämpat tappert... Jag glädjs med dig.. God Jul och allt sånt där.. (Glöm inte mig).. (jag kan vara bra att ha ibland :) )

2008-12-19 @ 00:44:50

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits