7 december 08 - Kameran fungerar

Min videokamera ville plötsligt en dag inte fungera. När jag skulle titta på bandet som satt i och tryckte på play syntes konstiga, svarta ränder i bilden. Någon form av störning, kanske?
Jag prövade med en annan kassett, men problemet kvarstod. Attans.
Min kära kamera som varit med mig i snart ett år, men ändå hunnit uppleva mycket tillsammans med mig, verkade sjunga på sista versen. DV-band börjar bli lite oldschool och det är ganska omständigt, men kameran har ändå bra funktioner, och jämfört med all skit som läggs upp på YouTube och är inspelad med mobiltelefoner och webbkameror kan jag med min kamera göra helt okej grejer.

Men nu var det roliga slut. Den ville inte fungera.
En kompis jag pratade med i telefon gissade att det var en grej inne i kameran som hoppat snett. Jag besökte en elektronikkedja i stan där de sa att de inte lagar kameror, men tipsade om en verkstad i Frölunda. Där skulle de ta 900 spänn för felsökning. Det innebär ju att jag får punga ut med 900 spänn om de inte hittar något fel, och ännu mer om de hittar felet och rättar till det.
Eftersom jag är en fattig student kände jag att det tog emot ganska rejält.
Antingen får jag problemet löst billigt, eller så köper jag en liknande kamera billigt.
Ska jag köpa en ny kamera blir det dyrt, och om jag ändå ska lägga ut tusenlappar på en ny kamera så borde jag ändå satsa på något bra. En HD-kamera med hårddisk hade ju varit perfekt, men i dagsläget är de dyra. Hörde talas om nån som låg på 6000. Men det är ju tre och ett halvt studiebidrag.
DV-band är lite för omständigt och kameror som spelar in på DVD-skivor är bara skräp. Om man ska redigera filmen alltså. Och det ska jag.

En släkting som helst inte hjälper mig i onödan utan hellre dissar allt jag gör sa dock att jag kunde testa med en rengöringskassett. Så smart! Varför tänkte jag inte på det?
Jag kikade på Clas Ohlson, men - hör och häpna - de hade inga rengöringskassetter för DV-kameror! Dock hade de det på Teknikmagasinet, även om jag inte gillar dem. De känns väldigt oseriösa.
Jag köpte iallafall en rengöringskassett för 80 kronor.


Rengöringskassett för DV-kameror.

När jag kom hem stoppade jag bara i kassetten, tryckte på play, lät den gå i 30 sekunder (den lät jättekonstigt) och sedan stoppa den. Sedan fungerade kameran felfritt!
Helt otroligt! Jag som trodde att jag var doomed. Jag har dessutom kommit på lite små filmidéer och kännt att jag fått skjuta upp dem tills jag skaffar en ny kamera. Men nu är allt frid och fröjd.
Hurra!

Over and out!
Över och ut!
Durch, für, gegen, ohne, um!

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits