DVD-brännare vs. människorna

Fy sjutton!

Imorgon är det julavslutning. Många har bett om kopior på TV-programmet som Art och jag har gjort och därför är jag uppe hela natten för att bränna DVD-skivor.
Som tidigare nämnt har jag jobbat i ungefär en och en halv månad med TV-programmet. Det har varit otroligt intensivt med filmning, klippning, påläggning av ljud och scener som filmats i sista sekund.
Eftersom det är avslutning imorgon tänkte jag sälja några DVD-skivor till några av de som frågat. Tyvärr har jag bara sex tomma skivor och det är väldigt många som frågat. Jag får köpa fler imorgon.
Jag har köpt speciella papper som jag har skrivit ut DVD-omslag på. Papprena är perforerade så att när man har skrivit ut drar man bort kanterna och sticker i pappret i ett DVD-fodral. Jättesnyggt.

Idag har jag klippt färdigt det sista av bakommaterialet (som ska vara med på DVD:n) och så har jag tillbringat en evighet med att placera bilder och text rätt på DVD-fodralet. Man vet aldrig så noga var på pappret allt skrivs ut. Jag har nu skrivit ut sex DVD-omslag och så har jag brännt en DVD. Efter att ha programerat om DVD-menyn ett antal gånger skulle jag börja bränna. Sist jag brände var det bara programmet utan extramaterial, och det gick rätt snabbt. Nu stod det att det skulle ta 1½ timma! Det var segt. Datorn surrade länge och brände, men ibland verkade det som att den hade stannat.

Emil, som brukar använda datorn hela nätterna låg och sov. Mamma och pappa också.

Sedan satt jag här och väntade och surfade på min egen dator (som jag sitter vid nu) och gjorde mig iordning och kom tillbaka. Då väntade jag lite till och till sist var bränningen klar! Då testade jag DVD:n i PS2:an (mitt TV-spel som har en inbyggd DVD-spelare). Det fungerade bra. När jag satte in skivan i min laptop sa laptopen att skivan var tom. Den funkade inte i DVD-programmet heller. Fan om man ger bort skivor som bara funkar på vissa DVD-spelare! Den förra bränningen jag gjorde utan extramaterial fungerade problemfritt. Skumt.

Brännaren brände en till och den första skivan jag brände hade jag tänkt kopiera med laptopens brännare. Då hade jag ju kunnat göra flera skivor samtidigt, men min laptop kan ju inte läsa skivan.

Nu bränner datorn fortfarande DVD nummer 2.
Den första DVD:n ska Kalle ha. Han är lärarpraktikant och han hjälpte oss lite under inspelningen. Efter jul slutar han och börjar som elev på Skara Skolscen. Då kommer vi antagligen inte kunna träffa honom mer, så det är viktigast att han får sin DVD imorgon.

Jag kommer inte att bränna sex skivor inatt. Det får räcka med två så länge. De ska gå till de mest behövande. Jag får försöka uppgradera drivrutinerna till min DVD-läsare och kolla om det funkar bättre med DVD+R istället för DVD-R.
Skumt.

Bränningen just nu:
Förfluten tid: 57 minuter
Återstående: 1h 28 min

Underbart.
Dessutom har jag glömt vilken tid avslutningen var. Nån gång runt tio. Bra att veta. Jag är för stressad.

Kommentarer:
Hilda skrev:

Vill bara upplysa om att ordet(förkortningen..?) DVD användes 20 ggr i detta inlägg..skrämmande..

2005-12-21 @ 19:35:25
URL: http://victimedelamode.webblogg.se
Albin Olsson skrev:

Jag tycker det är skrämmande att du har lagt ner tid på att räkna.

2005-12-21 @ 21:59:05
Hilda skrev:

haha..jag måste hålla med dig..;)

2005-12-22 @ 13:20:48
URL: http://victimedelamode.webblogg.se
Krishna skrev:

varför gjorde du inte bara om formatet till mpeg o brände ner det på vanliga cd-skivor? går snabbare o ingen kommer o tänka på kvaliten som säkert ändå är kass:P

2005-12-26 @ 16:33:05
Albin Olsson skrev:

Ska det vara DVD så ska det!

Nu har jag det på DVD med kapitell och en snygg meny!

2005-12-26 @ 17:08:17
gugu skrev:

jo det förståss
men, stavas inte kapitel med ett "l"?
SKÄRPNING!

2006-01-02 @ 18:32:45

Skriv en ny kommentar:

Namn: (Skriv ditt namn, or I will crush you!)
Kom ihåg mig!

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits